Τετάρτη 20 Ιουνίου 2007

Host my Blog

Εδώ είμαι...δεν έφυγα ακόμα για Βραζιλία. Απλά άργησα να ποστάρω γιατί έκανα μερικές έρευνες όσον αφορά το πως θα γίνει πιο εύκολο το να μανατζάρω το blog.

Αρχικά έψαξα για διαφορετικό blog provider. Όπου διάβαζα και όπου ρωτούσα μου έλεγαν να προτιμήσω το WordPress από το Blogger. Πήγα λοιπόν και το δοκίμασα, αφού μάλιστα είδα ότι είχε την δυνατότητα να κάνει import όλη την δουλειά που είχε γίνει ήδη στο Blogger. Η αλήθεια είναι ότι είχε κάποια πλεονεκτήματα αλλά είχε και κάποια βαριά μειονεκτήματα, όπως ήταν η τρομερά μειωμένη δυνατότητα να φέρεις το layout του blog στα μέτρα σου, να βάλεις ότι HTML θέλεις στα widjet των sidebar και φυσικά ο μειωμένος χώρος των 50mb έναντι του 1gb που σου δίνει το Blogger.

Μην παρεξηγηθώ. Το WordPress είναι μια τρομερή πλατφόρμα webloging αλλά όταν την στήσεις στον δικό σου server ή σε ενοικιαζόμενο host. Η free online έκδοση είναι αυτή που δοκίμασα παραπάνω.

Με τα λίγα και τα πολλά δοκίμασα επίσης και το LiveJournal και το Windows Live Spaces και έριξα και μια ματιά στο TypePad. Χωρίς πολλές κουβέντες τα πρώτα δύο είναι αίσχος και το TypePad φαίνεται να είναι το καλύτερο απ' όλα αλλά είναι commercial χωρίς κάποια free έκδοση να δοκιμάσω. Η μόνη πλατφόρμα που δεν είδα είναι το Movable Type που και αυτή είναι σε στυλ WordPress αλλά χωρίς free έκδοση όπως και το TypePad.

Το ρεζουμέ είναι ότι μέχρι να πάρουμε με τον Μήτσο, κάποιο host και κάποιο domain θα παραμείνουμε στο Blogger.

Δεν υπάρχουν σχόλια: