Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Η μάχη του Desktop Search - Οι δύο πύργοι

Συνεχίζοντας την περιπέτειά μου στον κόσμο του Desktop Search εγκατέστησα το X1 ή Yahoo! Desktop Search. Για να δώσω μια άμεση εντύπωση της εμπειρίας μου θα χρησιμοποιήσω ένα παραλληλισμό μεταξύ των Desktop Search engines και των οχημάτων.
Αν λοιπόν το Google Desktop Search είναι ένα ευέλικτο, ελαφρύ, αυτόματο και σφαιράτο scooter τότε το X1 είναι ένα τρακτέρ: Στο scooter δεν μπορείς καν να επιλέξεις σχέση αλλά κάνει την δουλειά, βέβαια μπορεί να πέσεις και να φας τα μούτρα σου. Το τρακτέρ είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο στον τρόπο λειτουργίας του, μπορείς να επιλέξεις κίνηση στον εμπρός ή στον πίσω άξονα, στους τέσσερις τροχούς, να επιλέξεις σχέση μετάδοσης και αν και δεν μπορεί να κινηθεί "σφαιράτα" όπως το scooter καθότι είναι βαρύ, σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.
Το X1 θα ήταν όνειρο αν ήταν πιό γρήγορο και αν είχε καλύτερο interface. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ενώ μπορείς να το φέρεις ακριβώς στα μέτρα σου και να ρυθμίσεις τα πάντα το interface είναι άσχημο, βαρύ και αργό.
Τι κάνουμε λοιπόν τώρα; Κρατάμε το X1 προσωρινά, ώσπου είτε το Copernic να υποστηρίξει ελληνικά, είτε το Google να διορθώσει το bug με το index folder.
Περιμένουμε λοιπόν το sequel: "Η μάχη του Desktop Search - Η επιστροφή του βασιλιά"

Δεν υπάρχουν σχόλια: